Bisnes Dropship Ke Luar Negara

 KENAPA BISNES DROPSHIP?


Dropship merupakan diantara bentuk bisnes yang paling mudah dan sesuai untuk dilakukan oleh sesiapa sahaja. Sebabnya:



a. TANPA MODAL


Kebanyakan program dropship adalah percuma. Ada juga yang mengenakan yuran komitmen untuk mengelakkan orang ramai daripada menyertainya sekadar suka-suka. Bayangkan yang anda bersungguh-sungguh menurunkan ilmu dan sebagainya, tapi tiada yang benar-benar serius pun. Sakit hati kan?


Kalau ada yuran komitmen pun biasanya murah je. In shaa Allah berbaloi dengan pulangan yang bakal anda terima. Modal yang dimaksudkan disini adalah modal dari RM.



b. RISIKO RENDAH


Anda boleh mencuba dahulu beberapa produk yang anda rasakan sesuai dengan diri anda. Ada kemungkinan percubaan pertama anda untuk menjual tidak berjaya. Jadi, anda perlu menukar produk.


Bayangkan jika anda terus keluarkan produk anda sendiri. Apa akan jadi jika ia tidak berjaya seperti yang anda harapkan? Anda akan rugi masa, wang dan tenaga. Kemudian, anda akan mula rasa pututs asa.



c. TAK PERLU SIMPAN STOK


Ini juga merupakan diantara perkara yang buatkan ramai orang bermula dengan dropship. Anda tak perlu untuk menanggung risiko menyimpan stok. Anda boleh terus menjual dan pihak HQ yang uruskan segala hal berkaitan penghantaran dan juga stok.


TAPI….KENAPA TAK SEMUA ORANG BERJAYA?


Walaupun banyak kelebihan yang diberikan jika anda bermula sebagai dropship, kenapa masih ramai yang tidak berjaya? Apa punca dan dimana silapnya? 


Silapnya mungkin pada point A yang saya sebutkan diatas. Ramai yang menyangka jika buat bisnes secara dropship, anda tak perlu keluarkan walau sesen sekalipun. Ia bergantung juga sebenarnya pada dua faktor:


  • Produk anda
  • Circle anda

Sebagai contoh, anda merupakan seorang lelaki, anda memilih untuk menjual tudung jenama X sebagai dropship. Tak mustahil untuk anda berjaya kerana ramai je founder bisnes fesyen wanita daripada lelaki.


Tapi, anda perlu lihat pula siapa circle anda iaitu siapa kawan anda. Adakah anda ramai kawan wanita atau kawan lelaki? Jika anda post di sosial media anda, dan kawan anda semuanya lelaki, berapa peratus untuk mereka membeli daripada anda?


Mungkin mereka akan membeli untuk pasangan mereka, ahli keluarga mereka yang memakai tudung atau sesiapa sahaja yang mereka nak beri, tapi berapa peratus untuk benda ini berlaku?


Anda masih tetap dengan mindset yang berbisnes dropship tak perlu keluarkan sebarang modal. So, macam mana anda nak berjaya?



ANDA PERLU BUAT PEMASARAN BERBAYAR!


Tak dinafikan yang pemasaran percuma juga sangat powerful. Tapi ia bergantung kepada produk dan circle anda juga sebenarnya. Cara terbaik untuk anda berjaya adalah dengan melakukan pemasaran berbayar.


Tapi, jangan pula main hentam untuk buat pemasaran berbayar. Habis terbakar dan hangus duit anda. Sebab itulah saya buat sharing kali ini. Saya ada satu panduan berkenaan dropship yang sangat luarbiasa hebatnya dan mudah untuk anda buat.


Lagi best sebab panduan ini ajar anda untuk buat duit dalam USD. Bukan dalam RM. Bayangkan setiap keuntungan yang bakal anda dapat adalah 4 kali ganda daripada biasa.


Anda juga tak perlu penat-penat reply PM, whatsapp dan sebagainya. Pelanggan akan terus buat pembelian secara online je. Barang pula pembekal yang akan hantar kepada pelanggan anda. Best kan bisnes macam ni?


Anda akan diajar caranya daripada A-Z untuk buat dropship dalam USD ini DISINI.


No comments:

Post a Comment

ads3